Een elektrische fiets kopen

Ben je fietsen met tegenwind ook zo zat? Of kost fietsen je te veel tijd? Wellicht dat je sneller van en naar je werk wilt reizen, maar kom je met de auto te veel drukte tegen. Overweeg dan eens een elektrische fiets. Een elektrische fiets kopen kan echt de moeite waard zijn.

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische fiets (ook wel e-bike genoemd). Hiermee leg je namelijk zonder extra inspanning grotere afstanden af dan met een normale fiets. Twijfel je of een elektrische fiets wel geschikt is voor jou? Lees hieronder welke voordelen een e-bike heeft.

Een elektrische fiets is ideaal in de stad. Je bent sneller van punt A naar B en je bent een stuk milieubewuster bezig. Bakfietsen zijn in Amsterdam altijd al een veelgebruikt vervoersmiddel geweest. Jonge vaders brengen hun kinderen hiermee naar school en kunnen op de terugweg meer en zwaardere boodschappen vervoeren. Een elektrische bakfiets is een prima alternatief voor een auto. Je ziet dat steeds meer jonge vaders hier de voorkeur aan geven.

De actieradius maakt voor de stadsfietsers niet veel uit. Zij zullen zelden meer dan vijftien kilometer per rit afleggen en hoeven daarom minder op de accuduur te letten. Het feit wil dat elektrische fietsen populairder worden. Je ziet in grotere steden steeds meer oplaadpunten. Het is zeker een voordeel als er voor je kantoor een laadpaal staat.

Snel en comfortabel

Op een e-bike ben je sneller en lever je minder inspanning. Dat is uiteraard een voordeel als je altijd voor dag en dauw op de fiets zit, zeker als je geen ochtendmens bent. Je hoeft veel minder hard te trappen en dat maakt ‘s ochtends fietsen met slaap nog in de ogen geen straf.

Hoewel de elektrische fietsen je lichter en sneller laten fietsen, zijn ze minder wendbaar dan een gewone fiets. Dit heeft alles te maken met het extra gewicht die de accu en motor aan de e-bike toevoegen. Je moet hier ook altijd rekening mee houden als je de fiets met de auto wil vervoeren. Doorsnee fietsdragers zijn vaak niet sterk genoeg.