Verhoogd toilet

Een verhoogd toilet wordt vaak gebruikt door senioren of mensen met lichamelijke moeite, voor hen is het lastig om op een standaard toilet te gaan zitten. Daarom worden verhoogde toiletten ook wel seniorentoiletten genoemd. Deze toiletten hebben een hogere zithoogte dan standaard toiletten zodat senioren of mensen met lichamelijk moeite makkelijker plaats kunnen nemen op het toilet.

Zij hoeven bij een verhoogd toilet niet zo ver te bukken. Daarnaast gaat het voor hen ook gemakkelijker bij het opstaan. Voor de zekerheid kunt u altijd grepen plaatsen voor meer grip als extra hulpmiddel. Een verhoogd toilet kan dus een goede uitkomst bieden.

Verschillende types

Je kunt kiezen uit twee varianten: diepspoel (de boodschap verdwijnt gelijk in het water) of vlakspoel (de boodschap blijft op een plateau liggen). De meest favoriete uitvoering is de diepspoel variant, omdat deze hygiƫnischer is en de meeste nare luchtjes maskeert. Ook kun je kiezen tussen twee soorten afvoer: afvoer in de vloer (AO) en afvoer door de muur.

Online een van de staande toiletten kopen en specifiek op zoek naar bijvoorbeeld een verhoogd toilet? U zorgt er daarmee voor dat u wat hoger kunt zitten, zodat het bijvoorbeeld gemakkelijker is om daarna weer op te staan. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, zowel binnen de staande als de hangende toiletten. Blader er op uw gemak doorheen en koop online het hangende of staande toilet dat u wenst. Wij zorgen voor diverse modellen van goede kwaliteit, uiteraard gemaakt van hoogwaardige materialen met een lange levensduur.